Food & stories

Hup naar de Afrikaanse keuken

Hoi hoi, hier ben ik weeral 😉
Vandaag met nog iets anders!
Met food and stories, probeer ik mezelf te verdiepen in het eten van andere culturen!
Vandaag is het de beurt aan de Afrikaanse keuken!

  1. Pondu

    Wordt gemaakt van manioc bladeren of de blikken versie ervan.
    Paprika’s, aubergines, knoflook, bieslook, palmolie,
    ajuin en je kan er optioneel nog vis  aan toevoegen of groene chili.
    Pondu wordt met rijst geserveerd, kookbananen, kip/vlees
    en chili peper.
    Zoals je zelf verkiest.
    Ik weet dat het op spinazie lijkt, maar het is absoluut niet hetzelfde.

  2. Banane plantain of bakbananen.

    Zoals de naam zegt zijn het plantain bananen.
    (Nee geen bananen zoals Chiquitas, leg die maar weer in je fruitschaal.)
    De voorwaarde is wel dat ze heel rijp moeten zijn, bijna te…
    Je bakt ze in olie en laat ze dan drogen op een bord zodat de olie geabsorbeerd wordt.
    Je kunt ze eten als voorgerecht, snacks of met pondu en rijst.
    Tip: bakbananen zijn mega lekker met pindasaus!
    Ze smaken eigenlijk een beetje als frietjes. 🙂

  3. Nigeriaanse Meat pies

    Zoals de naam zegt zijn het een soort vlees pasteitjes.
    Heel simpel om klaar te maken, het wordt gemaakt van pizzadeeg
    of je kan zelf je deeg maken.
    De vulling bestaat uit: gehakt, ui, wortels, aardappelen, knoflook, chili.
    voor de vegetariërs onder jullie je kan ze ook maken met enkel groentjes
    Ze zijn ideaal voor op feestjes, als snack of als aperitief.
    Je kan ze ook gewoon in de diepvries bewaren voor als je nog een hongertje hebt om 3u ’s morgens :p.

In de Afrikaanse keuken wordt alles ook in hele grote porties gemaakt omdat zij graag samenkomen met vrienden en familie, meestal koken ze ook samen.
Binnen de Afrikaanse cultuur hechten ze heel erg veel belang aan het tijd doorbrengen met anderen!

Hopelijk hebben jullie nu een andere kijk op de Afrikaanse keuken, die bij ons natuurlijk vrij onbekend is. Maar nu dus niet meer ha!
Daarom ben ik hier. 🙂

Laten jullie weten wat jullie ervan vinden?
Dankjewel!

P.S. Als je wilt weten hoe deze gerechtjes worden gemaakt laat het mij weten, dan deel ik de receptjes met jullie!

Misschien tot snel xx

Gaëlle

2 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *